Sunday, November 25, 2007

بعد از ارك آزادي خانه ستارخان ويران شد .




بعد از ارك آزادي خانه ستارخان ويران شد .

سالهاى آينده اقدام به خريد و بازسازى آن شود

روز جمعه خبر تخريب خانه ستارخان سردار ملي همانند بمب در محافل حركت ملي افتاد و نويسندگان ، خبرنگاران وتحليل گران به سرعت به تحقيق گسترده در اين مورد همت گماشتند . وب سايت هاي حركت ملي وگوناز تيوي بر روي اين فاجعه مانور گسترده خبري دادند همان مانوري كه در خرداد 85 داده شد و15 روز تمام خواب از چشمان سران فاشيست ايران چه در دادخل وچه در خارج روبود . وبا توجه به نزديكي 1 مهر اهميت اين خبر افزايش صد چندان يافت ( در ادامه متن خبر سايت آزاد تريبون تقديم خواهد شد ) در همين حال ارسال smsوخبر تخريب در سطح فوق العاده گسترده اي آغاز گرديد . واما بعداز گذشت 4 روز سه شنبه 26 شهريور 86 روزنامه مهد آزادي وهفته نامه حيدربابا به انتشار نامه تاج الديني به اين حمله وتخريب دست زدند ومهد آزادي با علامت ويژه برروي خبر منتشر شد . در اين حال جوابيه روساي سازمان ميراث فرهنگي و نتيجه سردار ملي مسايل را مشخص تر كرد . تاج الديني اين نماينده برحق سيد حسن تقيزاده در نامه خود نوشته است : هرازگاهي در غيبت وغفلت مسولان حوادثي در گوشه وكنار كشور اتفاق مي افتد كه آثار تاريخي اين مرزوبوم مورد بيمهري وتاخت وتاز قرار ميدهند . خانه ستارخان متاسفانه در اثر غفلت مسولين مورد بيمهري قرار گرفته است . سونمز : من نميدانم مگر ستارخان هركسي است كه مورد بيمهري قرار گيرد . ستارخان كسي است كه مجلس را تقديم ملت كرده است چرا تخت جمشيد مورد بي مهري وغفلت قرار نميگيرد ولي خانه سردار ملي مورد بيمهري كه نه بلكه اهانت آشكار قرار ميگيرد اين رذل پست در ادامه آورده خانه ستارخان را به ثبت برسانيد . حدود آن را مشخص واحيا كنيد . بهروز عمراني ( اين شخص در سال 84 در مراسم ربع رشيدي در دانشگاه تبريز هنگامي كه دانشجويان پلاكارد شوونيست مرگت باد قاشيست ننگت باد را در مقابل ورجاوند باز كردند با مشت ولگد به جان دانشجويان افتاده ومدام فرياد ميزد که اینجا ایرانزمین است ، زبان رسمی آن فارسی است و فرهنگ واقعی ما آریایی است) : سازمان ميراث فرهنگي به اين موضوع بي تفاوت نيست وباهمكاري شهرداري شكايتي را تنظيم كرده ايم . آخر مردك بعداز تخريب هنگامي كه سالم وپابرجا بود به فكر ايران زمين بودي يا عظمت كوروش كبير . خداوري كريمي نژاد ريس سازمان ميراث فرهنگي فرموده اند : براي ثبت اين خانه هيچ تقاضايي داده نشده بود ، من ميپرسم كدامين نوه كوروش ويا داريوش تقاضا داده و شما تخت جميشد را ثبت كرده ايد . آري حتما براي ثبت قبر فردوسي هم باجناق شاعر ملي تقاضا داده بود . مردم ببينيد هنگامي كه تاج الديني ضد ترك كاسه داغ تر از آش ميشود حتما موضوعي هست . وقصد رژيم اين است كه بگوييد ما هم با ملتيم تا قيامي همچون خرداد رخ ندهد ومهد آزادي وحيدربابا در تلاش هستند تا با خبررساني غلط وبدون تحليل جو خبري موجود و روحيه اعتراضي را ملت را آرام كنند . در پايان گزارش مهد آزدي آمده است : با اعلام تخريب خانه ستارخان موجي از نارضايتي در بين شهروندان آذربايجاني بخصوص تبريز ي شده است وموجب اعتراض افكار عمومي وانعكاس وسيع خبر تخريب خانه سردار ملي شده است . ملت 1 مهر روز آغاز به كار كوره هاي فرهنگ سوزي د رراه است بياييد به انتقام اين فاجعه ملي اعتراض خود را هم به ممنوعيت زبان مادريمان وهم تخريب آثار باستاني يمان اعلام كنيم .















آزاد تريبون :

مسئولین محترم کلاه هایتان را بالاتر بیاندازید.....!!!!



نتيجه سردار ملي (ستارخان) امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در تبريز گفت: از زمان كوچ ستارخان به تهران، اين خانه توسط عمه سردار به فردي به نام حميد مسگري فروخته شده كه بعدها با فوت مسگري در چند سال گذشته قبل 700 متر اين خانه در معرض فروش قرار گرفت و اكنون حدود 300 متر باقيمانده اين خانه يك هزار متري نيز در حال تخريب توسط خريدار است.
به گفته سامي، خانه ستارخان به نصف قيمت فروخته شده و در اين ميان سازمان‌ها و مسئولان مربوطه هيچ واكنشي نشان نداده‌اند.
گزارش خبرنگار فارس از تبريز همچنين حاكي است، اهالي كوچه ستارخان در كوي اميزخيزي تبريز نيز كه خانه ستارخان در آن واقع است با تهيه و تنظيم نامه شديداللحني از تباني مقاطعه كار سودجو با ميراث فرهنگي و سهل‌انگاري شهرداري منطقه 4 شهر در ويران كردن خانه ستارخان خبر داده‌اند.
براساس اين گزارش، اهالي و ساكنان كوچه ستارخان تاكيد كرده‌اند، با تلاش اين اهالي و پيگيري‌هاي مكرر، ميراث فرهنگي اين خانه را به عنوان ميراث فرهنگي تعيين كرده بود و بر اساس درخواست مالك براي تفكيك آن مجور صادر كرده بود و مالك مي‌توانست به جز در نقطه‌اي كه خانه ستارخان محسوب مي‌شد، در قطعات ديگر ساخت و ساز داشته باشد و اينك با تباني برخي كارشناسان سازمان ميراث فرهنگي و مقاطعه كار سودجويي كه اين قطعه را از مالك اصلي به قيمت اندك خريداري كرده ، اعياني قطعه ميراث فرهنگي را نيز تخريب كرده و با استفاده از سهل انگاري شهرداري منطقه در حال از بين بردن خانه ستارخان هستند.
اين گزارش مي‌افزايد، مردم اين بخش از منطقه تبريز در نامه خود تاكيد كرده‌اند كه شهرداري منطقه 4 و ميراث فرهنگي در جريان امور هستند، ولي اقدامي براي جلوگيري از آن انجام نمي‌دهند.
برپايه اين گزارش، تخريب خانه ستارخان در حالي صورت مي‌گيرد كه سازمان ميراث فرهنگي مسئوليت مستقيم و قانوني در قبال شناسايي آثار بجاي مانده از چهره‌ها و شخصيت‌هاي تاريخي، فرهنگي و معروف داشته و بايستي از آنها حفاظت كند و با توجه به جايگاه تاريخي و ارزشمند ستارخان در تاريخ مبارزات ملي ـ مذهبي آذربايجان و ايران، ميراث فرهنگي و شهرداري منطقه مي‌بايست از تخريب آن جلوگيري مي‌كردند و اميدواريم مسئولان در قبال مردم و ايندگان پاسخگو باشند.
گزارش خبرنگار فارس همچنين حاكي است، ستار خان از سرداران جنبش مشروطه‌خواهي ايران و ملقب به سردار ملي است كه در مقاومت تبريز، وي جانفشاني‌هاي بسياري كرد.
*گذشته عمارت ستارخان
خانه ستارخان در گذشته هاى دور محل ستاد فرماندهى مبارزات مشروطه خواهى و نيز جنگ هاى ضداستعمارى ستارخان و نيروهاى وى عليه استعمار روس بود.
پس از پيروزى انقلاب مشروطه در سال 1285 هـ.ق و عزيمت ستارخان، باقرخان و نيروهاى آنان به تهران، حوادثى در تبريز رخ داد كه موجب شد اين خانه رفته رفته از كانون توجه خارج شده و تا به امروز نيز غربت خود را بازنيابد.
پس از كشته شدن ستارخان، اوضاع كشور آبستن حوادثى شد كه در نهايت نيروهاى روسيه دوباره در كشور و بخصوص آذربايجان مجال خودنمايى يافته و در نهايت خانه سرداران مشروطه را در تبريز به توپ ببندند.
صمد سردارى‌نيا، مورخ و پژوهشگر تاريخ معاصر آذربايجان در اين باره مى گويد، از آن جا كه دولت استعمارى روسيه از مبارزات ستارخان و باقرخان بر ضد نيروهاى آنان خاطره خوبى نداشت، 3 روز پس از عاشوراى سال1330 هـ.ق با گلوله‌هاى توپ، خانه اين 2سردار بزرگ مشروطه را با خاك يكسان كرد.
اين گفته شايد نشانگر آن باشد كه هم اكنون ديگر اثرى از خانه ستارخان نمانده باشد، اما «نگار عذارى» عروس ستارخان و همسر «يدالله خان» فرزند ارشد ستارخان در اين باره نظر ديگرى دارد.
وي اعتقاد دارد، خانه ستارخان به دست روسها تخريب شد و از آن عمارت بزرگ، بيش تر بخشهاى نظامى مانند مركز ستاد فرماندهى، محل استقرار نيروها، اسلحه خانه و... مورد حمله قرار گرفت و قسمت اندرونى عمارت از تخريب مصون ماند.
اين بانوى كهنسال با تأييد اين كه خانه مورد بحث، بقاياى همان عمارت ستارخان است، تأكيد مى كند، اين خانه در طول يكصد سال گذشته دچار تغييرات بسيارى شده است.
در اين ميان حاج على دروچى كه خانواده وى از حدود 120 سال گذشته در همسايگى عمارت ستارخان اقامت داشته و پدرش «آقاباباخان» از همراهان قشون ستارخان بوده است، مى گويد: در سال1352خانه ستارخان به دليل رسيدگى نكردن و شكستن ديوارها تخريب و عقب كشى شد.
وى مى افزايد: در همان سالها همه اسناد و مداركى را كه از گذشته مانده بود جمع آورى و مراجعات مكررى به اداره ميراث و شهردارى داشته ام تا نسبت به خريد و احياى اين بنا اقدام شود، اما پس از30 سال، اين تلاشها به نتيجه نرسيده است.
نتيجه تلاشهاى حاج على دروچى تا حدودى مثبت بوده چرا كه در نهايت، ميراث فرهنگى استان در سالهاى گذشته با ارسال كارشناسان خود ضمن تأييد صحت تاريخى بودن اين خانه، نقشه جامع عمارت اصلى ستارخان را تهيه كرده تا شايد در سالهاى آينده اقدام به خريد و بازسازى آن شود.




0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home